Biografie

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAndré Bijleveld(geb. 01-01-59) is een musicus uit Enschede. Hij studeerde piano-lichtemuziek aan het conservatorium te Hilversum. Hij was ruim 20 jaar bandleider en keyboardspeler van de gospelband Thesis die naast het brengen van het eigen repertoire ook als begeleidingsband voor zo’n 30 verschillende binnen en buitenlandse artiesten heeft gefunctioneerd. Ook was hij 8½ jaar Hammondorganist en keyboardspeler van de Ronduit Praiseband. Hij was 10 jaar Hammond organist en bandleider in de band van Kees Kraaijenoord.

Als leider van gospelkoren is hij al meer dan 30 jaar actief. Momenteel is hij dirigent van de volgende gospelkoren:
Benediction uit Enschede
Onderweg uit Almelo
The Young Church Singers uit Apeldoorn
Shine uit Nijverdal
Mozaïek uit Goor
Next Generation uit Apeldoorn

Zijn laatste project is het blackgospelkoor Gospel Boulevard waarmee behalve op festivals, in gevangenissen en kerken ook in theaters en op grote bedrijfsfeesten wordt opgetreden. Hij staat bij dit alles bekend om zijn enorme enthousiasme en gedrevenheid. Deze eigenschappen hebben hem er toe gebracht om in toenemende mate zijn kennis en bevlogenheid in de vorm van workshops op diverse groepen en gezelschappen over te brengen. In het seizoen 2008/2009 was hij jurylid bij het EO-programma Korenslag.
Sinds augustus 2009 leidt hij, als docent aan de popacademie te Enschede, het koor van de eerste- en tweedejaars studenten.
In oktober 2009 kwam zijn eerste eigen CD-DVD “Waar is antwoord?” uit waar er met 20 musici en zangers 10 psalmen worden uitgevoerd.

Woon-werkpandTussen al deze uitvoerende bezigheden ligt ook het studiowerk na aan zijn hart. In diverse studio’s heeft hij aan vele opnames meegewerkt als musicus, componist, dirigent, arrangeur of producer. Het verlangen om daar in de toekomst nog wat meer mee bezig te kunnen zijn heeft een impuls gekregen door de bouw van het nieuwe woon-werkpand in Enschede waar in de ruimte voor een nieuwe studio is voorzien.

Gea, Elise&Mardi1Al deze vele bezigheden zijn ten diepste voortgekomen uit het verlangen om de liefde van Jezus Christus, die hem al op jonge leeftijd in vuur en vlam zette, in alle toonaarden te bezingen en zo onder de aandacht te brengen van allen die naar zijn muziek luisteren. Hij weet zich hierbij volledig gesteund door zijn vrouw en beide dochters!